FAQ

Veel gestelde vragen
Bezorgkosten?
Wanneer u graag de midgetsjoelbakken bezorgd wil hebben passen we de volgende rekensom toe; 4 x (de afstand van Powerboat-Rotterdam naar locatie) x € 0,50. De breng en haal tijden bepalen we in overleg met u. (Prijzen zijn inclusief BTW.)
Verhuurkosten zijn per dag, maar we beschouwen het ophalen van de spullen op de volgende dag NIET als een extra verhuurdag.

Bezorgtijden?
U kunt bij uw offerte-aanvraag uw voorkeurtijden invoeren. Wij nemen na de bevestiging van de bestelling altijd contact op om de tijden van halen en brengen vast te leggen.

Pakketten?
Heeft u een groot feest of evenement dan is het bestellen van een pakket vaak voordeliger. Kijkt u bij pakketten voor de verschillende mogelijkheden.
Of neem contact op met Midgetsjoelen via info@midgetsjoelen.nl.

Begeleiding?
Het is mogelijk om begeleiding te huren bij de midgetsjoelbakken. Zij verzorgen dan voor de op- en afbouw en leiden het spel gedurende het evenement (met een maximum aaneengesloten tijd van 5 uur). Zij prikkelen mensen om te spelen, leggen uit hoe het werkt, geven tips en noteren de scores.

Hoeveel bakken passen er in een auto?
Ja? Dat is erg afhankelijk van de soort auto. De bakken zijn ± 2 meter lang en ,afhankelijk van de bak, 0,50 tot 1 meter breed. De meeste zijn goed te stappelen. Houd u wel rekenen met de schragen die ook ± 1 vierkante meter innemen. We kunnen u helpen om een juiste keuze te maken van bakken die makkelijk te vervoeren zijn. Mail ons dan even op info@midgetsjoelen.nl.

hoeveel bakken passen er in een huiskamer?
Een midgetsjoelbak neemt ongeveer een plek in van 2 bij 1 meter. Dan kun je er ook nog goed omheen lopen.

moet ik tafels of schragen regelen?
Standaard krijgt u twee schragen per bak mee. Heeft u zelf tafels dan is dit ook een mogelijkheid.

wat zijn de spelregels?
De spelregels:

  • sjoelen wordt gespeeld met houten schijven op een houten sjoelbak met aan weerszijden twee opstaande randen en aan het eind van de bak vier poorten. Het is de bedoeling dat de schijven door de poorten van de sjoelbak worden geschoven. Nadat alle sjoelschijven zijn geworpen, worden degene die niet in de poorten terecht zijn gekomen gebruikt voor de tweede beurt. Als er na deze tweede beurt wederom schijven zijn die niet in de poorten van de sjoelbak terecht zijn gekomen, worden deze gebruikt voor de derde beurt. Na deze derde beurt worden de punten geteld.
  • Om bij het sjoelen te bepalen of een schijf wél of niet geteld mag worden als hij bij de opening van een poort ligt geldt dat de steen in zijn geheel de poort moet zijn gepasseerd. Dit zijn de regels van het sjoelen zoals die bij officiële wedstrijden wordt gehanteerd. Een niet-officiële methode is het schuiven van de wijsvinger langs de poorten. Schuift de schijf er alsnog in, dan geldt een punt, anders niet natuurlijk.
  • Komt een sjoelsteen geheel of gedeeltelijk op een andere steen in de sjoelbak te liggen tijdens het spel, dan spreken we bij het sjoelen van een ‘bok’ en mag deze steen niet meer opnieuw worden geworpen. Wanneer een steen tijdens het spel uit de sjoelbak of uit de vakken springt, dan geldt hetzelfde.
  • De lat, die zich bij het werpgedeelte bevindt, wordt gebruikt als markering voor het werpgedeelte van de sjoelbak. De spelregels zijn: tot hier mag men werpen..

Wat is de maximale score bij 't sjoelen?
148.
Als men in elk vak achter de opening een steen heeft zitten, dan is die combinatie geen 10 maar 20 punten waard. In ieder vak 2 stenen is dan 40 punten enz. Eventuele overgebleven stenen zijn de waarde van de poort. Met de 30 stenen kan 148 punten worden behaald, dat wil zeggen 7 combinaties van 4 stenen van elk 20 punten + 2 stenen × 4 punten.

hoe werkt de puntentelling?
De puntentelling van het sjoelen:

  • de poorten van de sjoelbak hebben waardes van 1 t/m 4. Als er in elke poort een steen zit, dan is de waarde niet 10, maar levert je een puntentotaal op van 20. En uiteraard: in elke poort 2 sjoelschijven betekent 40 punten met sjoelen. In totaal kan er met 30 stenen maximaal 148 punten gehaald worden. 7 sets van 4 in alle poorten (=7x10x2=140). Hierbij zijn dan 28 stenen gebruikt. Met de 2 andere stenen kun je dan nog maximaal 2×4=8 punten halen. Dit brengt de maximale sjoelscore op 148 punten.
  • Als extra kan er op de score van 148 punten een bonus van 8 punten worden gehaald als de score is gehaald in maximaal twee onderbeurten. Als deze 148 in maar één onderbeurt is gehaald krijgt de sjoelspeler twee maal één schijf terug. Als de 148 is gehaald in twee onderbeurten, dan krijgt de speler één maal één schijf terug. De totale score die gehaald kan worden is dan ook 148 + 8 = 156.
  • Meer info staat op onze spelregels webpagina.

hebben jullie nog meer leuke spellen?
Jazeker! Op de website van stichting Powerboat kunt u onze andere spellen vinden. Klik hier. (Powerboat-rotterdam games).

wat als het regent?
De midgetsjoelbakken kunnen niet tegen regen. Is er tijdens u evenement regen voorspelt kunt u bij ons een grote partytent huren van 4 bij 5 meter..

Verhuren jullie ook gewone sjoelbakken?
Nee..

kan ik ze ook kopen?
Ja. Mocht u een midgetsjoelbak willen kopen of er één speciaal voor u willen laten maken? Neem dan contact met ons op via info@midgetsjoelen.nlen.

 

 

Hoe gaat dat Sjoelen?
Zie hier de spelregels:
SJOEL SPELREGELS

Huren bij Midgetsjoelen?
Zie hier de 5 stappen:
HUURMETHODE